• Amb la voluntat de contribuir a una mobilitat més sostenible i de respecte al medi ambient, potenciem la modernització de la nostra flota amb l’adquisició de nous vehicles híbrids.

  • L’adquisició d'aquests vehicles continuarà fins a completar tota la flota amb l’objectiu que els cotxes i camions de Friman siguin més eficients.

Preveiem, amb aquest gest, la reducció d'un 40% d'emissions respecte als models de vehicles comercials anteriors. Aquesta reducció es preveu, en termes generals i de mitjana, la combustió d'uns 280 litres de carburant per any i vehicle. Quan finalitzi la incorporació de la flota comercial, la nostra activitat comercial evitarà l'emissió d'aproximadament 36.000 kg de CO2 anualment (considerant 20 vehicles amb una mitja de 40.000 km anuals).

Els nous vehicles comercials equipen la quarta generació de la pionera tecnologia de motorització híbrida de Toyota que disposen d'una forma intel·ligent de gestionar la potència i de seleccionar quin tipus de propulsió utilitzen. En funció de la calçada i les necessitats del conductor, el nou Yaris Electric Hybrid repartirà d'una forma o altra el treball entre tots dos propulsors. La conducció en ciutats, i més enllà, farà que emetem menys emissions ja que el nou vehicle comercial de Friman funcionarà gran part del temps 100% elèctric.

Un gest pel planeta, és una estratègia de compromís social per a un futur més net, més sostenible, més eficient i més amable amb l'entorn i amb les persones. El pla, a més de la renovació de la flota de vehicles comercials i de logística, inclou, també, l'optimització de les rutes per fer-les més eficients i més sostenibles. També el compromís de la digitalització dels processos administratius (intercanvi electrònic d’informació amb clients i proveïdors, digitalització de processos interns, etc...) que implicarà un menor ús del paper en tots els departaments de la companyia.

A banda, continuem avançant per donar resposta a les noves necessitats del sector de la restauració amb un catàleg que inclou més de 4.000 referències de productes congelats, peix i marisc fresc, refrigerats i productes a temperatura ambient. La nostra empresa, amb més de 50 anys de trajectòria, conserva la seva essència familiar i és avui una de les úniques del seu sector amb capital 100% local. Malgrat les dificultats per les que està passant el sector de la restauració, Friman es planteja noves inversions de futur, amb el convenciment que l’escenari actual generarà noves oportunitats de negoci per a les quals cal estar preparats.