El blog de Friman

Una sèrie d'articles sobre els productes que comercialitzem i el seu perquè. Hi trobareu consells sobre manipulació i conservació dels aliments, trucs i idees d’alimentació, solucions pels vostres menús, receptes imaginatives i receptes més clàssiques… i, tot allò que és d’interès en el vostre dia dia. Un espai de comunicació fet per professionals i per a professionals.

Octubre mes de l'escamarlà
El cos i l’abdomen són allargats i estrets i menys robustos que la resta d’espècies de la seva família. És d’un color rosaci, ataronjat. La seva mida estàndard sol ser d’entre 10 i 19 cm, però poden arribar a fer 24 cm de llargada. S’alimenta principalment de peixos i anèl·lids, però és omnívor i menja també mol·luscs, equinoderms i altres crustacis...

Llegiu l'article sencer
Setembre, mes del pop
El pop comú, conegut també com a “pop de roca” o “pop roquer”, és un mol·lusc cefalòpode de costums nocturnes. És octòpode, ja que té vuit tentacles forts, dos dels quals són més curts que la resta i els altres sis mesu- ren, aproximadament, el doble que el seu cos...
Llegiu l'article sencer
Agost, mes del lluç
El cos del lluç és allargat, amb el cap gran, arribant a fer entre 80 i 130 cm de longitud. És de color grisós amb tonalitats marronoses o blavoses al dors i platejades als costats i al ventre. La boca és gran i té fortes dents. Les aletes són clarament visibles i un xic transparents. S'alimenten de crustacis i peixos....
Llegiu l'article sencer